Produse si servicii

Consiliere gratuita pe tot parcursul evenimentului funerar

Pentru a organiza inmormintarea, va consiliem despre tot ceea ce este de facut precum si care sunt pasi pe care orice familie ar trebui sa-l urmeze pentru ca serviciul funerar sa decurga normal.

In cazul in care decesul a avut loc acasa trebuie sa chemati medicul de familie care va elibera certificatul constatator de deces. Acesta este primul document de care aveti nevoie.

In cazul in care decesul are loc in spital, personalul medical se va ocupa de intocmirea acestui document.

Medic constatare deces

Constatarea decesului in orice tara din Comunitatea Europeana trebuie efectuata de un medic desemnat in acest sens. Daca decesul are loc in spital persoana decedata va ramane in observatie intr-o camera sub supraveghere pentru inca cca 2 ore, dupa care va fi transferata la morga. In cazul in care decesul are loc acasa este nevoie sa anuntati medicul de familie pentru eliberarea documentului care sa ateste constatarea decesului. Acest timp trebuie respectat in cazul unor decese naturale. In cazul unui deces din accident, sau alt tip de moarte violenta aceste termene nu sunt luate in considerare.

Manipulare, Toaletare, Tinut la rece

Manipularea sicriului sau a decedatului presupune transportul si deplasarea acestora de la domiciliu la masina de transport funerar, de la masina la capela sau la biserica, transportul sicriului de la masina in cimitir la locul de veci.

Manipularea se face de o echipa de 2, 3 sau chiar 4 oameni, in functie de greutatea sicriului si a decedatului, de distanta pe care acestea trebuiesc transportate etc.

Firma noastră are în dotare o sala pentru pregătirea decedatilor utilata după noile norme funerare la cele mai înalte standarde.

Sala de pregătire decedati este un plus, atat pentru firma de servicii funerare cat și un beneficiu pentru familia îndoliata, operațiunile de toaletare, îmbălsămare și păstrarea decedatului la frigiderul mortuar făcându-se într-un mediu corespunzator.

Imbalsamare sau Tanatopraxia

Conservarea chimica a corpului este obligatorie . Aceasta procedura poate fi facuta in doua moduri: Imbalsamare sau Tanatopraxie.

Practica tanatologică constă într-un tratament postmortem şi presupune îngrijiri ale trupului după moarte, prin igienizare şi conservare. Tehnicile tanatologice sunt tratamente igienice de mare fineţe, absolut necesare în sectorul funeral şi cimiterial. Corpul, în orele succesive decesului, suferă o transformare rapidă, prin eliberarea de lichide din organism şi de vapori dezagreabili care fac priveghiul să devină traumatizant şi chiar periculos pentru sănătate. Prin apelul la practicile tanatologice, se pot însă evita situaţiile neplăcute. Acestea, practicile, constau în injectarea în sistemul arterial a unui fluid de conservare şi într-o serie de tratamente estetice aplicate corpului, care permit menţinerea unui aspect exterior plăcut timp de mai multe zile ( cca 10-15 ) de la data decesului. amânând pentru o vreme instalarea procesului de descompunere.

Pompe funebre Cluj - Requiem Funerar

Compania de servicii funerare REQUIEM va pune la dispozitie o gama larga de sicrie, in functie de nevoi, de buget, de designul dorit sau in functie de accesoriile alese.

Astfel, pot fi alese sicrie elegante, luxoase dar si modele economice alaturi de accesoriile necesare.

Prin magazinele noastre va punem la dispozitie o gama larga de modele de sicrie, din diferite esente:

– plop, brad, fag, frasin, stejar, pin, nuc, mahon etc.

– cu modele religioase sau florale si culori variate.

Preturile sicrielor variaza in functie de calitatea acestora, compania de pompe funebre Requiem avand tot timpul in stoc sicrie ce pot satisface exigentele dumneavoasta, de la cele mai ieftine pana la cele mai extravagante.

Transport intern si international

Firma de servicii funerare REQUIEM detine masini funerare ce respecta normele prescrise de lege pentru realizarea in siguranta a transportului funerar, inclusiv pentru distante foarte lungi.

Avem doar masini marca Mercedes-Benz, omologate si echipate corespunzator pentru a efectua acest serviciu in conditii de maxima igiena si siguranta.

Repatrierea decedatilor se efecueaza la cele mai inalte standarde impuse de Uniunea Europeana, la cel mai bun raport pret-calitate.

Efectuam: repatrieri din Italia, repatrieri din Germania, repatrieri din Franta, repatrieri din Spania, repatrieri din Elvetia, repatrieri din Anglia, repatrieri din Belgia, repatrieri din Olanda, repatrieri din Norvegia, repatrieri din Luxemburg, repatrieri din Ungaria, repatrieri din Austria, repatrieri din Irlanda, repatrieri din Suedia, repatrieri din Danemarca.

Echipa REQUIEM va poate oferi consultanta gratuita si va poate raspunde la orice intrebare, apeland Serviciul info-clienti disponibil NON-STOP: 004-0744887448

Pregatirea si efectuarea serviciului de repatriere a persoanei decedate, dintr-o tara din Uniunea Europeana in Romania, presupune respectarea unor legi si etape.

SC REQUIEM SRL este o firma funerara Autorizata pentru a asigura servicii de repatriere decedati si transport funerar international, atat familiilor indoliate cat si firmelor a caror angajati isi pierd viata in accidente de munca.

Prin echipa si serviciile de care dispunem, avand un parc cu masini funerare de ultima generatie , dotate cu toate echiparile necesare unui transport funerar international, putem organiza orice fel de transport din, sau, spre Uniunea Europeana.

Asiguram si intocmim toate actele necesare pentru eliberarea unui pasaport mortuar, precum si restul documentelor sau autorizatilor necesare repatrierii decedatului.

Pe durata transportului, asiguram serviciul de conservare a corpului, astfel incat la destinatie sicriul sa poata fi deschis pentru ca cei de acasa sa-si poata lua ramas bun de la persoana decedata.

In vederea pregatirii transportului funerar, se parcurg o serie de etape pe care SC REQUIEM SRL le asigura:

 • Intocmirea documentelor
 • Servicii de imbalsamare certificata si de conservare a corpului/tanatopraxie
 • Intocmirea documentelor in vederea obtinerii Pasaportului Mortuar
 • Intocmirea documentelor Consulare
 • Asigurarea unui sicriu special pentru repatrierea internationala
 • Preluarea sicriului de la domiciliul persoanei decedate sau de la morga
 • Documentele vamale
 • Transportul sicriului la destinatia din tara in care realizam repatrierea

 

 

SC REQUIEM SRL va ofera garantia faptului ca suntem profesionisti in domeniul transportului funerar international si ca vom respecta intru totul cerintele dumneavoastra.

Costurile unui transport funerar, vor fi influentate de serviciile cerute de dumneavoastra (tipul de sicriu, taxe comunei din tara unde a avut loc decesul, taxele serviciului de politie mortuara ( sanepid), eventuale taxe consulare, costul la urgenta a apostilei ( in tarile unde legislatia o cere ) costuri servicilor de imbalsamare, distanta in km.

Organizarea ritualului religios

Înmormântarea reprezintă acea manifestare prin care ne exprimăm suferința pentru pierderea unei persoane dragi.

Ritualul înmormăntării este o recunoaștere a finalității vieții pe acest Pământ.

Ceremoniile de înmormântare ne oferă prilejul de a ne exprima durerea într-un mediu organizat, înconjurați de familie și prieteni.

Prin simpla prezență la înmormântare, ne oferim susținerea pentru cei care suferă pentru pierderea unei persoane.

Sfaturi pentru organizarea inmormantarii:

1. Alege firma de servicii funerare

Tot mai multe companii oferă diverse pachete de bunuri și servicii pentru diferite tipuri de înmormântări (ortodoxe, catolice, de credință musulmană, incinerare etc.). Atunci când faci pregătirile, ai dreptul de a alege serviciile.

Fiecare regiune a țării are de regulă și obiceiuri proprii – de la tipul de îmbrăcăminte folosit pentru sicriu, la numărul de colaci, prosoape, batiste,etc. Decide care sunt ritualurile pe care tu și cei apropiați vreți să le respectați, alcătuiește o lista și respectă aceste tradiții.

Evită să lași emoțiile și durerea să conducă organizarea ceremoniei. Nu trebuie să cumperi cel mai scump sicriu sau să ai cea mai elaborată pregătire pentru a onora memoria cuiva drag. Dar este important să cumperi lucrurile de care chiar este nevoie.

Gândește-te la timpul care trece până la înmormântarea efectivă – corpul trebuie îmbălsămat și îmbrăcat pentru ca amintirea celui drag să rămână una plăcută.

2. Locul de veci

Fă pregătirile la cimitir – interesează-te de disponibilitatea locului de veci și discută cu groparii care să ajute la pregătiri.

3. Pregătirea ceremoniei

Dacă ceremonia va fi ortodoxă, spre exemplu, mergi la preotul de a cărui parohie a aparținut cel omagiat pentru a stabili programul slujbelor și al înmormântării.

În cazul în care optezi pentru incinerare, ia în considerare programul crematoriului, urna funerară și alte aspecte ale unei astfel de ceremonii.

4. Masa de pomenire

Dacă faci masă de pomenire fă o rezervare la un restaurant aflat în apropierea casei sau a bisericii pentru a fi ușor participanților să ajungă la masă.

Se poate opta pentru pachete pe care să le oferi de pomană după slujbă.

5. Alte elemente de care este nevoie: sfeșnic, lumânări, prosoape, crucea pentru mormânt, cosmetică mortuară dacă se dorește, candele și lumânări, flori, coroane, jerbe pentru mormânt, colaci (se pot comandă la firme specializate ), actele de la primărie și medicul de familie.

Restaurant / Catering

Pentru a oferi clientilor sai o gama cat mai vasta si completa de servicii, SC REQUIEM SRL, dispune de un restaurant propriu unde clientii pot organiza mese comemorative sau catering, imediat dupa inmormantare sau la anumite intervale de timp dupa ce evenimentul s-a consumat, in functie de preferinte si obicei.

Intocmirea actelor pentru ajutorul de deces

Pentru anul 2023 Statul Roman acorda un ajutor de inmormantare in valoare de 6789 lei.

Aceasta suma i se va deconta persoanei care face dovada ca a platit pentru cheltuielile de inmormantare. Ajutorul de inmormantare se deconteaza in intregime pentru decedatii pensionari sau persoane asigurate si doar jumatate pentru un membru de familie care nu are un drept propriu de asigurari sociale si se afla in intretinerea titularului la data decesului.

Pentru a va usura povara in aceste momente dificile, firma noastra se poate ocupa de toate demersurile necesare pentru obtinerea ajutorului de inmormantare.

Acte necesare pentru intocmirea dosarului de ajutor de inmormantare:

 • cerere tip pentru ajutor de inmormantare
 • cupon pensie decedat
 • certificat de deces (original + copie)
 • acte din care sa rezulte cheltuielile de deces*
 • actul de identitate al solicitantului (original + copie)
 • dupa caz, certificatul de casatorie (original + copie) pentru sot / sotie, certificatul de nastere (original + copie) pentru fiu / fiica , actul care atesta calitatea de mostenitor, tutore, curator (original + copie).

 

Unde se depune dosarul pentru ajutorul de inmormantare

Pentru cazul prezentat in care decedatul era fie pensionar, asigurat sau ruda a unei persoane asigurate – dosarul pentru obtinerea ajutorului de inmormantare se va depune la Casa Teritoriala / Sectoriala de Pensii.

Daca persoana decedata era in somaj, actele se vor depune la Agentia Teritoriala / Judeteana / Sectoriala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Daca persoana decedata era angajata, actele se duc angajatorului.

Care sunt persoanele ce pot solicita ajutorul de inmormantare:

In cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, beneficiaza de ajutor de inmormantare o singura persoana care face dovada ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces si care poate fi, dupa caz:

 • sotul supravietuitor,
 • copilul,
 • parintele,
 • tutorele,
 • curatorul,
 • oricare persoana care face dovada cheltuielilor de inmormantare.
Suna acum!